Autor: Informer.rs

22.07.2023.

21:52

Foto: Tanjug/AP

Sport

Klop zapalio navijače Liverpula: Imaćemo moćan tim!

Bombastično je počeo prelazni rok na Enfildu. Liverpul je već u junu završio dva kapitalna pojačanja pošto su među Redse stigli Dominik Soboslaj iz RB Lajpciga i Aleksis MekAlister koji je stigao iz Brajtona. 

Ipak, izvesno je da će i biti odlazaka iz Liverpula. Kapiten, Džordan Henderson, uskoro bi mogao u Al Itifak pošto ga u Saudijsku Arabiju vodi Stiven Džerard, a istim putem krenuće i Fabinjo, ali u Al Itihad. 

Zbog toga jasno je da će Redsi morati da budu aktivni na tržištu i u narednom periodu. Bio je Jirgen Klop poprilično rezvervisan tokom konferencije za medije, nije previše želeo da ulazi u detalje, ali je potvrdio da novi sportski sektor na čelu sa direktorom Šmatkeom prati ešavanja na "fudbalskoj pijaci". 

- Fokus i energija posvećeni su treningu, to je ono što radim. Pre i posle treninga mogu da posmatram i okolne stvari, pa i to radim. Imamo još četiri nedelje do prve zvanične utakmice u sezoni, mnogo stvari može da se desi do tada. Moramo da budemo mudri na tržištu, to je sasvim jasno. Sigurno je da ćemo imati dobar tim - rekao je Jirgen Klop. 

Izvesno je da će Liverpul, ukoliko Fabinjo i zvanično ode u Al Itihad, potražiti pojačanje na poziciji zadnjeg veznog. Ostrvski mediji javljaju da je nova meta Šeik Dukure iz Kristal Palasa, ali i Romeo Lavija iz Sautemptona. Pored toga, Klop i njegovi saradnici razmatraju Levija Kolvila iz Čelsija kao potencijalno pojačanje na poziciji štopera.