Autor: Informer.rs

23.07.2023.

06:20

Foto: EPA

Sport

Debitovao protiv Partizana, sad ide u Čelsi za 40 miliona evra!

Reč je o fantastičnom ofanzivnom vezisti, koji se proslavio i na prethodnom Svetskom prvenstvu kada je na meču protiv Južne Koreje postigao dva gola. Informaciju o njegovom prelasku na "Stamford Bridž" preneo je pouzdani britanski "Atletik", koji tvrdi da su klub i igrač već postigli dogovor oko plate i da je samo ostalo da Ajaks i Čelsi postignu dogovor oko konačnog obeštećenja.

Ovaj momak je na 41 utakmici prošle sezone postigao čak 18 golova i zabeležio sedam asistencija, pa je uz Dušana Tadića bio glavni igrač amsterdamskih "kopljanika". Vezano za ovog momka postoji još jedna interesantna stvar, a vezana je za fudbalski klub Partizan.

Informer

Naime, Kuduz je prvi profesionalni meč u karijeri odigrao upravo protiv Partizana na leto 2018. godine. U pitanju je susret 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope, a Kuduz je u tom periodu nastupao za danski Nordsjeland. I tada je, kao 18-godišnjak, pokazao ogroman talenat i još tada se pričalo da će napraviti veliku karijeru. Kudus je odigrao oba meča, i u Farumu i u Beogradu, ali nije se radovao pobedi. Podsetimo, crno-beli su tada slavili u oba meča, prvo 2:1 u Danskoj, a potom 3:2 u Beogradu.

Sada, pet godina kasnije, nalazi se pred transferom karijere. Čelsi je ozbiljno zagrizao za ovog momka, koji bi u narednih nekoliko godina mogao da postane nova velika zvezda Premijer lige.