Autor: Informer.rs

24.07.2023.

12:28

Foto: Reuters

Sport

Al Hilal poslao ponudu za Mbapea! Sprema se najveća "bomba" u istoriji!

Sprema se najveća "bomba" letnjeg prelaznog roka - Al Hilal želi da dovede Kilijana Mbapea (24) i već je na adresu Pariz Sen Žerena poslao zvaničnu ponudu tešku čak 300 miliona evra!

I tu nije kraj, pošto se klub iz Saudijske Arabije nameračio da pomeri sve granice, pa je sjajnom ofanzivcu spremio jednogodišnji ugovor i platu od nestvarnih 700 miliona! Ovu senzacionalnu vest prvi je objavio specijalista za transfere Fabricio Romano, a potom su je potvrdili i mnogobrojni evropski mediji.

Francuski as ima važeći ugovor sa "svecima" do 30. juna 2024. i nema nameru da ga produži, jer planira narednog leta da pređe u Real Madrid kao slobodan igrač. Međutim, očigledno da čelnici kluba, za koji od nedavno nastupa i naš Sergej Milinković Savić, hoće da pokvari te planove "kraljevićima" i da daju rekordno obeštećenje Parižanima.

U međuvremenu je vlasnik PSŽ, Naser el Kelafi, odlučio u dogovoru sa ostalim članovima uprave da izbaci Mbapea iz prvog tima i sa spiska za turneju po Japanu i Južnoj Koreji, zato što on uporno odbija da potpiše novi, desetogodišnji ugovor.

Britanski "Skaj sport" tvrdi i da se pet klubova javilo i raspitivalo se za Kilijana (Čelsi, Mančester junajted, Inter, Totenhem i Barselona), ali da je sada katarski šeik najbliži odluci da ga proda Al Hilalu.

Informer

 

Ukoliko zaista dođe do ovog transfera momak koji je ponikao u Monaku postao bi najskuplji igrač u istoriji, pošto bi oborio rekord Nejmara iz 2017. kada je iz Barselone došao na "Park prinčeva" za 222 miliona evra. Osim našem Sergeju, pridružiće se i zvezdama koje su u Rijad stigle tokom ovog leta iz Evrope - Kalidu Kulibaliju i Rubenu Nevešu.

Takođe, na pragu prelaska u u Al Hilal je i srpski napadač Aleksandar Mitrović iz Fulama, kao i Brazilac Malkom iz Zenita. Nema sumnje, naredna sezona na Bliskom istoku biće i više nego interesantna.