Autor: Informer.rs

24.07.2023.

14:48

Foto: Starsportphoto

Sport

Vojvodina ide na Ukrajince ili Gruzine ukoliko prođe APOEL

Možda zvuči neverovatno, ali Vojvodina je bolje prošla na žrebu za 3. rundu, nego za 2. kolo Lige konferencija! Ukoliko "lale" u predstojećem dvomeču prođu APOEL, onda će ih na putu do plej-ofa čekati bolji iz duela između ukrajinske Vorskle i Dila Gori iz Gruzije, odlučeno je danas izvlačenjem u Nionu!

Izabranici Radoslava Bataka imaće izuzetno težak posao na startu evropske misije naredne sezone. Čeka ih okršaj sa Kipranima, prvo u gostima 10. avgusta, a potom i sedam dana kasnije u revanšu na "Karađorđu". Eventualnom eliminacijom APOEL-a, na čijoj klupi sedi Rikardo Sa Pinto, nekadašnji trener Crvene zvezde, obezbedili bi Novosađani i status nosioca.

Informer

 

Kada je reč o mogućim protivnicima u 3. kolu, Ukrajinci u okršaj sa Gruzinima ulaze sa etiketom favorita. Prošlu sezonu klub iz Poltave završio je kao petoplasiran u domaćem prvenstvu, a u timu ima i četvoricu Brazilaca. Minulog leta su napravili i veliko iznenađenje, pošto su izbacili splitski Hajduk.

S druge strane, Dila Gori je već napravila jedan neočekivan uspeh. Uspeli su već u kvalifikacijama za Ligu konferencija da preskoče Dunajsku Stredu iz Slovačke, pa sada želi da ode korak dalje.

Utakmice treće runde zakazane su za 10. i 17. avgust.