Autor: Informer.rs

24.07.2023.

18:43

Foto: Starsportphoto

Sport

Raspored Superlige: Na startu dva velika derbija! Prvi večiti u Humskoj!

Donela je Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije odluku da suspenduje Kolubaru zbog nameštanja utakmica, te su Lazarevčani i zvanično izbačeni iz Superlige. Nekoliko sati kasnije - elitno srpsko takmičenje objavilo je i raspored za narenu sezonu koja startuje 28. jula. 

Žrebom u Staroj Pazovi odlučeno je da ćemo na startu Superlige Srbije imati dva velika derbija pošto će Crvena zvezda na svom stadionu dočekati Vojvodinu, a TSC u Bačkoj Topoli biće domaćin Partizanu. 

U prvom kolu rivali će biti još Napredak i novopečeni superligaš - pančevački Železničar. U Lučanima će se susresti Mladost i Radnik, Spartak dočekuje IMT, Voždovac će "na Krovu" odmeriti snage sa Javorom, kragujevačni Radnički gostuje Novom Pazaru, a Čukarički će startovati protiv Radničkog iz Niša. 

Ono što fudbalske sladokusce najviše zanima je večiti derbi. Žrebom je odlučeno da će prvi biti odigran u Humskoj 27. septembra, a reč je o vanrednom kolu koje bi po programu trebalo da se odigra u sredu. 

Drugi večiti derbi zakazan je za 2. mart 2024. godine, naravno, na stadionu Rajko Mitić. 

Kada govorimo o rasporedu crno-belih, nakon uvodnog gostovanja TSC-u, Partizan već u drugom kolu ide na noge Vojvodini. U 15. kolu rival četi Igora Duljaja biće Čukarički, meč se igra na stadionu Partizana, a pre zimske pauze crno-beli će u Humskoj dočekati TSC i Vojvodinu u revanš mečevima. 

Sa druge strane, Crvena zvezda u sedmom kolu gostuje Čukaričkom, u osmom dočekuje TSC. Biće Baharovi izabranici gosti Vojvodini u 16. kolu, a onda ih očekuje zimska pauza koja počinje 23. decembra. Drugi deo sezone zakazan je za 10. februar i trajaće do 14. aprila nakon čega počinje plej-of i plej-aut.