Autor: Informer.rs

24.07.2023.

21:47

Foto: Starsportphoto

Sport

Oglasila se Kolubara posle izbacivanja u treću ligu

Lazarevčani navode da je odluka "apsurdna, kontradiktorna i nezakonita", a u nekoliko tačaka poručili su da se sa njom ne mire. Podsetimo, Kolubara je optužena za nameštanje utakmica, a organi Saveza uočili su nepravilnosti u funkcionisanju ovog doskorašnjeg superligaša, pa su rešili da im oduzmu licencu za učešće u Superligi i Prvoj ligi Srbije.

Informer

U saopštenju Kolubare između ostalog se navodi:

"Odluka Disciplinske i etičke komisije je logični i kazneno-pravni apsurd – odluka kojom se pokreće postupak, ali se istovremeno i kažnjava Kolubara, otelotvorenje je zle namere čoveka koji je predsedavao i komisijom koja je ranije donela prvostepenu odluku. Ivan Nikolić ovaj put pravi malicioznu konstrukciju i pod “suspenziju“ podvodi disciplinsku meru vraćanja u niži rang takmičenja (što su inače dve različite i nespojive stvari), samo da bi postupak sproveo kao hitan i onemogućio Kolubaru da učestvuje u postupku, onemogućio joj pravo na odbranu u svakom smislu, uskratio je za pravo na pravno sredstvo, što je i krivično delo", saopštila je između ostalog Kolubara.

Informer

Klub iz Lazarevca je potom u šest tačaka naveo šta smatra za argumente u njihovu korist.

"U odluci Komisije, u stavu III) izreke, Kolubari je izrečena “suspenzija“ vraćanja u niži rang takmičenja (niži rang od onog u kom se klub takmičio u vreme izricanja kazne ili vraćanje u najniži rang takmičenja). Ovakva je odluka je nezakonita i sama sebi kontradiktorna. Ona predstavlja odluku ispod svakog profesionalnog standarda, iz više očiglednih razloga", dodali su, između ostalog, iz Kolubare.