Autor: Informer.rs

25.07.2023.

14:31

Foto: FK Partizan

Sport

Kalulu zvanično u Partizanu: Pričaju loše o Balkanu, ali ja sam oduševljen (FOTO)

Reč je o ofanzivnom vezisti koji je prošao mlađe kategorije Liona, potom igrao za taj tim, a bio je i član Rena, Bazela, Svonsija i Sošoa, za koji je igrao protekle sezone.

Informer

U Humsku stiže kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor sa poslednje pomenutim klubom, a kako kaže, oduševljen je onim što vidi u Partizanu, iako ranije o Balkanu slušao negativne komentare.

- Zaista sam pozitivno iznenađen. Ljudi u Francuskoj kada govore o Balkanu to nisu lepestvari. Ali, ja sam zaista oduševljen, lepo je, mnogo je šoping molova, restorana, srećan sam zaista. O Partizanu nisam znao mnogo, ali sam imao neke prijatelje što su igrali za moj novi klub i za Crvenu zvezdu. Znam za rivalstvo između ta dva kluba, ovde sam da učim o tome i da doživim tu atmosferu - poručuje Kalulu.

Informer

Novi igrač Partizana nosiće dres sa brojem 15, a kako kaže, upoznat je kakvu atmosferu umeju da naprave navijači Partizana.

- Video sam mnogo video klipova naših navijača i na fudbalu i na košarci. Jedva čekam da to doživim - dodaje on.

Sebe je opisao kao brzog fudbalera koji može da igra na maltene svakoj poziciji u ofanzivi.

- Volim da imam loptu u nogama, timski sam igrač. Umem da napravim razliku u duelima jedan na jedan, tako mogu da pomognem timu. Igram u centralnom delu napada, kao devetka ili nešto povučenije, mogu da pomognem i po stranama. Jedna od najvažnijih stvari za moj dolazak ovde i glavni motiv je bilo to što ću imati priliku da uvedem tim u Ligu konferencije i da potom napravimo dobar rezultat - ističe Kalulu.

Kaže i da se poznaje sa Frenkom Kanuteom, koji je nedavno stigao u Humsku kao pojačanje na poziciji defanzivnog veznog. Njih dvojica su igrali zajedno u Sošou.

- Kanute je dobar momak i moj prijatelj. Sreli smo se u restoranu kada sam došao u Beograd, pričao mi je o klubu i gradu. To što mi je rekao bilo je dovoljno da prelomim da dođem. On je takođe oduševljen i mislim da ćemo napraviti dobre stvari sa Partizanom - kaže, između ostalog, Kalulu.

Ovaj fudbaler je sedmo pojačanje Partizana ovog leta, pošto su pre njega u Humsku stigli Aleksandar Jovanović, Nikola Antić, Frenk Kanute, Aleksandar Šćekić, Nemanja Nikolić i Ksander Severina.