Autor: Informer.rs

26.07.2023.

07:47

Foto: EPA Images

Sport

Dominacija! Bum bum Mesi, Amerikanci odlepili za Leom (VIDEO/FOTO)

Argentinac je sve sam uradio već u osmom minutu utakmice, a potom je u 22. pogodio za 2:0.  Do poluvremena je bilo i 3:0, zahvaljujući Tejloru, koji je na dodavanje Mesija pogodio za konačnih 4:0.

Kod prvog pogotka Mesi je izbio sam pred golmana. Prvo je levicom pogodio stativu, a onda je odbijenu loptu poslao u mrežu. Atlanta je tako postala 100. klub protiv kojeg je Mesi pogodio od kada nastupa u seniorskom fudbalu. Neverovatno, strelac je protiv stotinu različitih klubova!

Samo 14 minuta kasnije Mesi je golom završio sjajnu akciju s Tejlorom. Inače, Leo je oba pogotka postigao desnom slabijom nogom. 

Poslednji put je dva gola desnom nogom postigao pre osam godina, za Barselonu protiv Levantea. Nije na odmet pomenti da Mesi tek posle dve odigrane utakmice počeo da piše istoriju Majamija. Zahvaljujući Argentincu posle pet godina je Inter prvi put na poluvreme otišao s tri gola prednosti, a trijumf od 4:0 je najveća pobeda uz 5:1 protiv Sinsinatija. 


 Tejlor je bio oduševljen posle meča.

- Mesi je najbolji fudbaler na svetu. Ovakve partije su ono što on radi. Dao je dva gola, a učestvovao je u akciji kod mog prvog i asistirao mi za drugi. Igrati sa njim je ostvarenje sna - kazao je Tejlor posle utakmice.