Autor: Informer.rs

26.07.2023.

13:40

Foto: Reuters

Sport

Grčka zavijena u crno! Svi oplakuju ove heroje, oglasio se i PAOK!

Kapetan eskadrile Hristos Moulas (34) i kopilot, potporučnik Periklis Stefanidis (27), stradali su kada se srušio njihov kanader, nekoliko sekundi nakon što su izbacili vodu na buktinju.

Nesrećni ljudi su oko podneva ušli u avion i krenuli u borbu sa vatrenom stihijom, koja guta Grčku već danima, ali oko 15 časova njihov kanader se srušio na nepristupačnom terenu, nekoliko metara nakon što su izbacili vodu.

Tragedija se dogodila u blizini sela Platanistos u Karistosu. Veruje se da su, nakon izbacivanja vode, jednim krilom letelice zakačili drvo, što je dovelo da gubitka visini i avion se srušio, a potom odmah i zapalio. Iako su vatrogasci brzo stigli, nije bilo pomoći jer su Hristos i Periklis bili  na mestu mrtvi.

Zbog velike tragedije oglasio se i fudbalski klub PAOK, koji se oprostio od Periklisa Stefanidisa. On je bio aktivan član „dvoglavog tima Severa” i često sa tribina bodrio omiljeni tim. Rođen je u Kilkisu, ali je odrastao u Solunu, gde je završio osnovnu i srednju školu, a kasnije se školovao za pilota.

Kako prenose grčki mediji, njegov kolega Hristos je nedavno saznao da će postati otac, a njegova supruga je u trećem mesecu trudnoće. Mladi pilot, rodom sa Krita, oduvek je bio zaljubljen u avijaciju i često je na društvenim mrežama postavljao fotografije sa svojih letova.