Autor: Informer.rs

26.07.2023.

22:15

Foto: EPAIMAGES

Sport

Šou Tadića i Džeka na debiju za Fener! Srbin upisao asistenciju (FOTO)

Tek deset dana prošlo je od kako je Dušan Tadić obukao dres Fenerbahčea, a već danas kapiten Srbije pokazao je da će biti kapitalno pojačanje za turskog velikana. Prethodna sezona bila je za zaborav zbog čega će klub iz Istanbula morati da se zadovolji kvalifikacijama za Ligu konferencija koje su počele na spektakularan način pobedom nad Zimbruom od 5:0 (2:0). 

Stigla je na Bosfor ovog leta plejada sjajnih pojačanja, ali dva najveća su, bez dileme, Dušan Tadić i Edin Džeko. Balkanski tandem već na prvoj utakmici pokazao je da će sjajno sarađivati pošto je Srbin upisao asistenciju, a Bosanac gol i dva uspešna dodavanja. 

Poveo je Fener već u 11. minutu preko Kadioglua, asistent je bio Dušan Tadić. Samo 100 sekundi kasnije gol na debiju postigao je Rajan Kent, pojačanje iz Rendžersa, njemu je "kao na tacni" loptu prosledio Edin Džeko. 

Informer

 

Iskusni napadač je već na startu drugog poluvremena krunisao sjajnu partiju golom u 61. minutu. Moldavskom timu pretila je katastrofa... Na 4:0 povećao je Sebastijan Šimanski, još jedan igrač koji je letos u velikom transferu stigao u Fenerbahče, dok je konačan rezultat, ponovo na asistenciju Džeka, postavio Džošua King. 

Od ostalih rezultata u kvalifiakcijama za Ligu konferencija vredi napomenuti da je u komšijskom derbiju FCSB iz Rumunije bio bolji od CSKA 1948 u Sofiji sa 1:0, dok je beloruski Neman sa 2:0 savladao Balzan sa Malte.