Autor: Informer.rs

27.07.2023.

20:58

Foto: Starsportphoto

Sport

Voša se kratko radovala! Gol, ali poraz na Kipru: Napasti u Novom Sadu, pa šta bude!

Početak utakmice bio je haotičan uz mnogo prekida na sredini terena, Vojvodina nije uspevala da nametne svoj ritam, ali nešto kasnije, tačnije u 7. minutu sjajno je Iv Baraj ukrao loptu na sredini terena i uposlio Nikolu Čumića.

Kapiten Vojvodine izašao je sam pred golmana Beleca, ali je Dvali uspeo da ga sustigne i spreči siguran gol za Novosađane.

U 16. minutu velika šansa pred golom Vojvodine, bio je Kvitilija u sjajnoj poziciji, ali je Lazar Carević uspeo da zaustavi njegov udarac. Igralo se na sredini terena, bez nekih izraztih šansi, a onda u 27. minutu sporan detalj. 

Georgi Kostadinov zaustavio je sa leđa Nikolu Čumića, stali su čak i fudbaleri Apoela, ali se nije oglasio Den Robertson... Delovalo je da je Vojvodina oštećena.

A onda, u 32. minutu, poveo je Apoel 1:0. Iskoristio je Kvilitaja neodlučnost Vošine odbrane, lopta je prošla pored Crnomarkovića i Nikolića, a kapiten kiparskog tima je to ikoristio za - 1:0!

U 34. minutu nova šansa pred golom Vojvodine, Fetosidis je prošao po desnoj strani, "tukao" po golu Lazara Carevića, ali je reprezentativac Crne Gore dobro reagovao.

Do kraja poluvremena igra bez šansi. Potpuno je opao ritam utakmice nakon gola Apoela Vojvodina je preuzela inicijativu, ali su se Kiprani sjajno branili na svojoj polovini. 

Već u trećem minutu nastavka "rezervista" Vojvodine Stefan Vukić imao je "zicer" za izjednačenje, ali je njegov nestvaran promašaj u 56. minutu anulirao Dejan Zukić, sjajnim pogotkom glavom na centaršut Nikole Čumića.

Informer

 

Usledili su novi napadi domaćina i nove dve sjajne odbrane Carevića, ali samo do 65. minuta kada je i on "proplivao" i dozvolio Lašiju Dvaliju da pogodi praznu mrežu.

Revanš se igra za sedam dana u Novom Sadu, a ko prođe dalje ide na pobednika meča Vorskla Poltava (Ukrajina) - Dila Gori (Gruzija).