Autor: Informer.rs

28.07.2023.

10:29

Foto: FK TSC

Sport

Iz Crvene zvezde u Bačku Topolu! TSC sve jači

Mora TSC da se pojača pred evropske izazove u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a Marko Rakonjac (23) ubuduće će, uz Uroša Milovanovića (22), biti zadužen za golove!

Momak koji je pod ugovorom sa moskovskom Lokomotivom do leta 2026. godine proveo je minulu polusezonu na pozajmici u Crvenoj zvezdi. Odigrao je 17 mečeva za crveno-bele, dao pet golova i upisao dve asistencije, ali nije izborio ostanak na "Marakani".

Klub iz Bačke Topole dogovorio se sa ruskim premijerligašem, pa će visoki centarfor narednih 12 meseci provesti na severu naše zemlje. Imaće priliku da se pokaže već u dvomeču sa Bragom u kvalifikacijama za elitno takmičenje, odnosno u domaćem prvenstvu, koje za izabranike Žarka Lazetića počinje u subotu, kada će u derbiju 1. kola Superlige dočekati Partizan (21.00).

Informer

Marko Rakonjac je prošlu polusezonu odigrao za Zvezdu

Rakonjac je u karijeri nastupao još i za Jedinstvo iz Bijelog Polja, Čukarički i IMT. Lokomotiva ga je u julu prošle godina kupila od "brđana" za 2,5 miliona evra, ali on se nije naigrao u Rusiji, pa je već posle šest meseci usledio povratak u Srbiju. Ukupno je deseto pojačanje TSC-a ovog leta.

Takođe, mladi napadač je, sa već pomenutim Milovanovićem, predviđen da zameni Petra Ratkova i Stefana Vukića, koji su otišli u Salcburg, odnosno Vojvodinu.