Autor: Informer.rs

30.07.2023.

08:23

Foto: Tanjug/AP

Sport

Barselona ponizila Real pred 80.000 navijača, igrači se umalo potukli! (VIDEO/FOTO)

Meč je odigran na stadionu "AT&T" u Arlingtonu pred 82.026 gledalaca, a uživali su u fantastičnoj utakmici španskih velikana. Golove za Katalonce postigli su Usmane Dembele u 14. minutu, Fermin Lopez u 84. i Feran Tores u 90. i zadali težak udarac rivalu pred start sezone.  Tragičar Madriđana je Vinisijus koji je promašio penal u 20. minutu. Takođe, Real je četiri puta pogodio okvir gola, ali golmana Barselone nisu uspeli da savladaju.

U jednom momentu je posle oštrog starta De Jonga nad Militaom došlo do haosa na terenu, umalo su se igrači potukli, a sudija je jedva uspeo da smiri situaciju. 

Madriđani su do 58. minuta igrali bez Luke Modrića i Tonija Krorsa, ali ni njihov ulazak u igru nije mnogo promenio i pomogao da se izbegne poraz. 

- Danas sam hteo da vidim mlade igrače, znam šta mogu Modrić i Kros. U idućoj utakmici igraće više oni koji su sada igrali manje. Čudno je što je čak pet puta lopta pogodila prečku, mislim da mi se to nikada u karijeri nije dogodilo. Činilo se kao da se pred Barsinim golom nalazi zid - kazao je Anćeloti posle ubedljivog poraza.

Informer

Real je do sada na pripremama pobedio Milan (3:2), Mančester Junajted (2:0). Narednu utakmicu na tlu Sjedinjenih Američkih Država igraju 2. avgusta protiv Juventusa posle čega se vraćaju u Španiju gde šampionat počinje 12.avgusta.

Barselona je prethodno izgubila od Arsenala (5:3). 

Bila je ovo izjednačena utakmica. U mnogim delovima smo imali veći posedu lopte, a upravo to volimo. Posebno protiv rivala kao što je Real Madrid - izjavio je Barsin trener Ćavi.