Autor: Informer.rs

31.07.2023.

10:54

Foto: EPA Images

Sport

Italijan nema dilemu: U Juventusu su ludi ako se odreknu Vlahovića!

Spekuliše se već duže vreme da će Dušan Vlahović (23) karijeru nastaviti u Čelsiju, a da će u suprotnom smeru krenuti Romelu Lukaku. Navodno su pregovori između engleskog i italijanskog velikana uveliko u toku, a iskusni stručnjak smatra da će Juventus napraviti veliku grešku ukoliko se odrekne našeg reprezentativca.

Prandeli je vodio Fiorentinu u sezoni 2020/21. i upravo je tada mladi centarfor eksplodirao na Apeninima, pošto je na 40 utakmica dao 21 gol i upisao dve asistencije. Prošlog leta je ostvario transfer težak preko 80 miliona evra u klub iz Torina, međutim, problemi sa povredama i loša sezona crno-belih dovela je do toga da i on ima učinak ispod očekivanja.

Informer

Prandeli je Vlahovića trenirao u Firenci

S obzirom na finansijske probleme sa kojima se Juve suočava, primoran je da u ovom prelaznom roku proda neku od zvezda, među kojima je i dete Partizana. "Plavci" ga žele, ali su spremni da uz novac pošalju i Romelula Lukakua.

- Apsolutno nisam za to. Sviđa mi se Lukaku, ali sa tehničke strane i gledajući iz perspektive budućnosti, nikada se ne bih odrekao Dušana zbog Belgijanca. Neću da ulazim u ekonomske procene, ali Vlahovićev kvalitet je nesporan i nemerljiv. Ima 23 godine, a Romelu 30. Već je vrhunski napadač i može samo da postane još bolji. Vredeće sigurno više od 100 miliona evra - poručio je Prandeli.

Informer

 

Nekadašnji selektor Italije je dodao da je povreda prepona u velikoj meri sputala Srbina da bude znatno efikasniji minule sezone.

- Svi znaju da je imao fizičkih problema. Špic kao što je on mora da se ceni, veliki je kapital i ekipa mora da igra za njega, da mu omogući da završava akcije. Dušan ima fenomenalan osećaj za gol, sjajnu levu nogu, napada prostor u pravom trenutku...Siguran sam da Vlahović, u tandemu sa Federikom Kjezom, naredne sezone može da nosi Juventus i da pređe cifru od 25 golova - naglasio je Prandeli.