Autor: Informer.rs

01.08.2023.

07:00

Foto: EPA

Sport

Sve oči uprte u njih! Najlepše fudbalerke sa ovogodišnjeg SP (ANKETA/FOTO)

Vrhom liste i dalje prednjači reprezentativka Švajcarske Ališa Leman (24), ali ima žestoku konkurenciju u damama poput Aleks Morgan (34) iz SAD ili Kiki van Zanten (21) sa Jamajke.

Prezimenjakinja čuvenog nemačkog golmana Jensa Lemana (nisu u rodu), dobitnica je mnogih priznanja za najlepšu fudbalerku sveta, a ima i najveći broj pratilaca na društvenoj mreži "Instagram", čak 14 miliona!

Trenutno brani boje Švajcarske koja zauzima prvo mesto u grupi A sa pet osvojenih bodova. Nastupa u Premijer ligi za ekipu Aston Vile.
Po mnogima najbolja, a i najlepša, fudbalerka je Amerikanka Aleks Morgan koja će se, nakon 13 godina oprostiti od nacionalnog tima nakon ovogodišnjeg Mundijala.

Izabrana je za sportistkinju godine u SAD 2012, a sa reprezentacijom je osvajala prvenstvo sveta 2015. i 2019, kao i Olimpijske igre 2012.


Jamajka i Francuska vode borbu za čelo grupe F, a trenutno su obe na četiri boda sa jednom pobedom i jednim remijem. Što se tiče najlepših fudbalerki, obe reprezentacije imaju po "predstavnicu". 
Kiki van Zanten brani boje Jamajke, pošto joj je majka iz te zemlje, dok je otac Amerikanac.

Ona je rođena u Sjedinjenim Američkim Državama i igra za tamošnji Notr Dam. 


Sa druge strane, predstavnica lepotica Francuske je Sakina Karšaui (27), poreklom iz Maroka. Fudbalerka Pariz Sen Žermena je zavolela fudbal igrajući ga sa dečacima iz četvrti u kojoj je odrasla, a već je predstavljala "Galske petlove" na Olimpijskim igrama u Riju 2016.


Kanada ima dve predstavnice među najlepšim fudbalerkama, ali im to nije bilo od velike pomoći pri jučerašnjem porazu od domaće Australije od 3:0. 

Džordin Huitema (22) važi za jednu od talentovanih naslednica čuvene fudbalerke Kanade, Kristin Sinkler.

Huitema, pored svoje uspešne karijere i raskošne lepote, poznata je javnosti i zbog veze sa igračem Bajerna, Alfonsom Dejvisom.


Malo starija (30), ali ne manje lepša, saigračica joj je Adrijana Leon koja može da se pohvali zlatnom medaljom sa Olimpijskih igara održanih u Tokiju 2020.


"Lepota je u očima posmatrača", pa je tako i ova "lista" sastavljana.

Tagovi:
sport SAD Švajcarska Kanada Aleks Morgan Svetsko prvenstvo u fudbalu za žene