Autor: Informer.rs

01.08.2023.

09:06

Foto: Starsportphoto

Sport

Kraj! Srbin u italijanskom gigantu, a ovo su detalji!

Uvek sjajno obavešteni poznavalac fudbalskih prilika, Fabricio Romano, otkrio je detalje transfera i jasno je da Inter ozbiljno računa na dosadašnju uzdanicu Udinezea.
 

,,Inter je spreman da završi posao sa Lazarom Samardžićem do kraja nedelje. Finalni sastanak zakazan sa agentima i Udinezeom, a onda će biti i ozvaničeno. Udineze će dobiti fiksnu naknadu od 15 miliona evra plus Fabijana (klauzula o otkupu). Samardžić je dogovorio petogodišnji ugovor sa Interom" - javlja Romano.

U Nemačkoj je naš as blistsao u dresu Herte i Lajpciga, pa je na taj način srpski vezista dospeo u centar pažnje kada je 2021. godine došao u Udineze. Sa 19 godina je stigao na sever Italije i u prethodne dve sezone je bio odličan. Prošle sezone je odigrao 39, a pretprošle 24 meča i ne čudi što su se velikani zainteresovali za njega. 

Informer

Bio je Lazar dugo želja Fudbalskog saveza Srbije. Odlučio je sjajni ofanzivac da prihvati poziv selektora Dragana Stojkovića, a potom je otkrio koliko je njegovoj porodici značio debi u dresu "orlova".

Rođen je Samardžić u Berlinu, igrao je u nacionalnom timu Nemačke u mlađim uzrasnim kategorijama, a onda je srce reklo Srbija i u martu je debitovao za nacionalni tim naše zemlje.

- Reprezentacija mi je bila san, od malena. Gledao sam utakmice, moje drugare, kao što je Marko Grujić. Sad sam ponosan, u reprezentaciji želim da uvek budem na maksimumu. Nemačka je dobra reprezentacija, igrao sam deset godina tamo i hvala Nemačkoj. Ja sam Srbin, prezivam se Samardžić. Kao zvezdaš, debitovao sam na 'Marakani', to je neverovatan osećaj. Cela porodica je plakala, mama, tata i devojka. I ona zna šta mi reprezentacija znači kao i mojoj porodici- rekao je Samardžić nedavno za banjalučku ATV.