Autor: Informer.rs

01.08.2023.

22:26

Foto: Starsportphoto

Sport

Sanogo želi da ostane u Srbiji, karijeru nastavlja u Voši?

Otišao je Seku Sanogo zimus sa Marakane na šestomesečnu pozajmicu u Pariz, a nakon isteka iste rastao se sa Crvenom zvezdom. Iskusni zadnji vezni mesec dana je bez angažmana, ali bi to uskoro moglo da se promeni budući da je ponuđen Vojvodini, prenosi "Mozzart sport". 

Seku Sanogo izrazio je želju da nakon karijere ostane u Srbiji, trenutno individualno trenira u Beogradu i preko posednika ponuđen je Novosađanima. Zadnji vezni nedavno je dobio i srpsko državljanstvo zbog čega ne bi predstavljao problem oko broja stranaca. 

Ipak, na Karađorđu još uvek razmišljaju da li je Sanogo dobro rešenje budući da stameni vezista već ima 34 godine, a ideja čelnika Vojvodine je angažovanje mladih igrača. Dugo je želja bio Evgeni Jabonski, ali sa njim dogovor nije postignut, zbog toga crveno-beli iz Novog Sada tragaju za naslednikom Mirka Topića koji je nedavno otišao u Familikao. 

Podsećmo, Seku Sanogo stigao je u Crvenu zvezdu 2020. godine i bio važan adut Dejana Stankovića tokom prethodne dve sezone. U crveno-belom dresu odigrao je 99 utakmica.