Autor: Informer.rs

02.08.2023.

13:01

Foto: EPA

Sport

Mitrogol tvrdi: Tadić i Đoković su isti, a Snajder je zavidan!

Iako je živa legenda Ajaksa, trpeo je Dušan Tadić razne uvrede u poslednjoj sezoni igranja za taj klub, posebno od bivšeg fudbalera holandskog velikana, Veslija Snajdera. Jedan od razloga za to prema mišljenju Aleksandra Mitrovića je zavist koju oseća prema kapitenu "orlova".

Informer

Najbolji strelac u istoriji srpske reprezentacije nije štedeo reči na Tadićev račun.

- Pričao sam sa njim, ne dotiče ga to, motiviše ga. On je kao Novak, voli kada ga ljudi ne vole, onda je 'sad ću da vam pokažem', takav je tip. Ćuti, hoće da ih isprovocira, da ga vređaju, pa da pokaže da nisu u pravu. On je fizički spremniji od nekih. Mi padnemo na trčanju, on se ne umori. Geni, sve ima. Fizički jedan od najspremnijih sa kojima sam igrao. Svaku utakmicu trči po 13km, to ne vide. On dođe kod Kostića, pa ode gore, traži loptu, kažem mu 'Duća, stani malo pored mene, gde ćeš?'. Gde je lopta, on trči, takav je, kao da je mašina ozbiljna - ispričao je Mitrović u podkastu "Alesto".

Informer

Objasnio je fudbaler Fulama odakle loše reči Snajdera na račun Srbina.

- Neki su zavidni, pre su igrali do 32-33 godine i onda penzija, pa su sad malo ljubomorni. Želeo bi i Snajder sad, ali nije mogao tako, pustio stomak... Onda malo vređaju, posebno u Holandiji. Što ružnije pričaš, više si na televiziji. Da imaš neku eksluzivu. Duća je ozbiljan profesionalac, ali ima ozbiljnu genetiku. Vidiš ga kakav je, kao 'sajla'.

Tadić je nova zvezda Fenerbahčea, ali je Mitrogol ubeđen da je mogao da igra i u nekim od najvećih svetskih klubova.

- Tadić je igrač za Real Madrid, Barselonu, Mančester siti. Imao bi sad 20 asistencija za Erlinga Holanda u Sitiju. Mora i to da ti se namesti, a on je taj igrač koji zna. Sa njim mogu da igram i ispred zgrade i u Italiji ili Engleskoj - poručio je kroz osmeh Mitrović.