Autor: Informer.rs

02.08.2023.

16:45

Foto: EPA-EFE/ELISABETTA BARACCHI

Sport

Zvanično! Bufon objavio odlazak u penziju

Dan ranije dobro obavešteni fudbalski insajder  Fabrico Romano je objavio da će Đanluiđi Bufon obavestiti javnost o odlasku u penziju, a to se sada i desilo.

- To je sve drugari! Sve ste mi dali, sve sam vam dao, ovo smo uradili zajedno - napisao je kratko legendarni Điđi Bufon.

On je karijeru započeo u Parmi, a 2021. godine je pristao da brani u drugoj ligi kako bi pomogao timu u kom je napravio prve golmanske bravure.

Bufon je nakon šest godina u prvom mandatu u Parmi u rekordnom transferu za ono vreme prešao u Juventus i tamo postao jedna od najvećih legendi kluba

Za "staru damu" je nastupao od 2001. do 2019. godine, a onda je jednu sezonu proveo Paris Sen Žermenu, da bi se potom vratio u Juventus, a nakon dve sezone je otišao u Parmu.

Za reprezentaciju Italije je odigrao 176 utakmica, a najveći uspeh u karijeri mu je kad je sa "azurima" 2006. godine osvojo Mundijal.

Ipak, bez obzira na sve velike uspehe, ostaće zapamćeno da u svojoj dugoj i uspešnoj karijeri nikada nije osvojio Ligu šampiona.