Autor: Informer.rs

03.08.2023.

06:20

Foto: EPA/Reuters

Sport

Plaćeniciiii! Ovako navijači provociraju Sergeja i fudbalere Al Hilala! (VIDEO)

Navijači marokanskog Vidada posle meča su žestoko prozivali fudbalere Al Hilala. Dok su igrači oba tima napuštali teren, kamere su "uhvatile" kako navijači prepoznatljivom gestikulacijom pokazuju novac i pogrdno skandiraju.

Jasna poruka za skupo plaćenje igrače Al-Hilala iz koga stoji državni investicioni fond, pa ne mora da brine za novac, što Marokancima smeta. Zahvaljujući fondu Al-Hilal je ovog leta angažovao nekolicinu poznatih imena iz Evrope, pored Sergeja, došli su i Ruben Neves i Kulibali, a nema sumnje da na ovome neće stati. 

Informer

Inače, Sergej je na pomenutom meču postigao gol za Al Hilal, od starta je u vrhunskoj formi, pa je jasno da Arapo nisu pogrešili što su ga skupo platili, a Marokanci mogu samo da se bune. Podsećamo, Lacio je na ime transfera zaradio 40.000.000 evra, a Milinković-Savića čeka zarada od fiksnih 30.000.000 po sezoni. 

Poslednji u nizu igrača koji je stigao u Saudijsku Arabiju je doskorašnji igrač Bajerna Sadio Mane, koji je pojačao ekipu Al-Nasra za koju igra Kristijano Ronaldo. Saudijci su u prvom naletu doveli Portugalca, što je bio vrhunski potez. Njegovim stopama krenuli su Karim Benzema, N'Golo Kante, Rijad Marez, Roberto Firmino, Marselo Brozović, Džordan Henderson, Kalidu Koulibali, Sergej Milinković-Savić, a videćemo da li će uskoro stići i Aleksandar Mitrović.

Saudijska Arabija je pre tri meseca objavila da je državni strateški cilj da dovede 200 najboljih fudbalera na svetu, kako bi napravili najjače prvenstvo na planeti, žele da postanu fudbalska velesila. Naravno, novac nije problem, pa su se odmah bacili na ostvarenje plana i ne ide im loše. Četiri najjača saudijska kluba su u vlasništvu države koja nema limit što se tiče trošenja, a i ostali saudijski klubovi mogu da računaju na pomoć države kako bi se ostvario pomenuti cilj.