Autor: Informer.rs

04.08.2023.

21:24

Foto: Starsportphoto©

Sport

Bio je tragičar protiv APOELA-a, a Vojvodina ga je prodala pre revanša!

Nije se Vojvodina proslavila u dvomeču protiv APOEL-a, a posebno slab u duelu sa Kipranima bio je Mamadu Traore. Iskusni štoper iz Malija dobio je epitet tragičara nakon utakmice na stadionu Karađorđe budući da je u drugom poluvremu APOEL-u poklonio penal za pobedu i plasman u treće kolo kvalifikacija za Ligu konferencija. 

Duel protiv APOEL-a u Novom Sadu mogao bi da bude poslednji za Traorea u dresu Vojvodine. Kako prenosi "Telegraf", Novosađani su dogovorili transfer iskusnog štopera u Saudijsku Arabiju još pre revanša drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija, a na ime obeštećenja će im pripasti okruglo 400.000 evra. 

Traore je prošlog leta stigao u Vojvodinu kao veliko pojačanje iz portugalske Estrele, bio je važan šraf u povratku na evropsku scenu, ali početak sezone ne obećava. Novosađani su rešili da ga prodaju budući da mu je ugovor isticao narednog leta te da bi kao slobodan mogao da ode sa Karađorđa. 

Nedavno je Vojvodina potvrdila povratak Lazara Rosića u Novi Sad koji se vraća nakon sedam sezona. Iskusni srpski štoper je sjajnim igrama za Staru damu zaslužio transfer Brage, punih šest godina nastupao je u Portugalu, a prethodnu u Ujedinjenim Arapskih Emiratima odakle dolazi kao slobodan igrač.