Autor: Informer.rs

05.08.2023.

06:35

Foto: profimedia,printscreen Twitter, epa

Sport

Srbi traženi ovog leta na fudbalskoj pijaci! Čitav tim "orlova" ima nove klubove

"Orlovi" su tokom letnje pijace na izuzetnom glasu i ceni, o čemu svedoče i brojni transferi, ali i interesovanja brojnih vrhunskih ekipa za naše momke.
Kao bomba su odjeknule vesti da su Dušan Tadić i Sergej Milinković-Savić iz Ajaksa i Lacija prešli u Fenerbahče i Al Hilal. Tu je i Lazar Samardžić, koji je napustio Udineze i pojačao Inter, kao i Strahinja Eraković, koji je iz Zvezde prešao u Zenit.

Nov angažman imaju Filip Đuričić, koji je iz Fiorentine prešao u Panatinaikos, a u redove atinskih "zelenih" stigao je i Filip Mladenović iz poljske Legije. Aleksa Terzić je iz Fiorentine pojačao Salcburg, a po svemu sudeći, tu nije kraj transferima srpskih internacionalaca.

Konačna odluka

Čeka se konačna odluka u vezi s Dušanom Vlahovićem, koji bi iz Juventusa trebalo da pređe u Čelsi, ali i Aleksandrom Mitrovićem, koga će Fulam verovatno prodati, ili u Inter ili u saudijski Al Hilal.

Osim za njih, interesovanje postoji i za prvog golmana našeg nacionalnog tima Vanju Milinković-Savića, koga, navodno, želi takođe Inter, kao i za Miloša Veljkovića iz Vedera, koji se spominje kao potencijalno pojačanje Dortmunda. 

Informer

Dragoslav Stepanović veruje da će promenta kluba pozitivno uticati i na reprezentaciju Srbije

Prema rečima proslavljenog fudbalskog stručnjaka Dragoslava Stepanovića, činjenica da mnogi "orlovi" menjaju klubove može da bude vrlo pozitivna za reprezentaciju.
- Nacionalni tim mogao bi da profitira od brojnih realizovanih i najavljenih transfera, a sada ću vam reći zašto. Kad god neki igrač promeni sredinu, ići će na to da se što bolje dokaže u novom klubu. To znači da bi na naredno okupljanje reprezentacije, koje je vrlo blizu, ti momci mogli da dođu apsolutno spremni. Većina njih prešla je ili prelazi u jaču sredinu, izuzev možda Sergeja, koji je izabrao da ode u Saudijsku Arabiju. Mada, ni njegov odlazak tamo ne mora da znači da je pristao na manji kvalitet fudbala, pošto tamošnji klubovi dovode vrlo ozbiljne fudbalske zvezde - poručuje Stepanović za Informer.

Da budu spremni

Slično razmišlja i nekadašnji trener Crvene zvezde i bivši član stručnog štaba reprezentacije, Zoran Filipović, koji ne pamti kada je ovoliko srpskih igrača menjalo klubove.

Informer

Filipović kaže da naši igrači imaju kvalitet

- Čim su oni na meti velikih i bogatih klubova, znači da imaju kvalitet. Svi oni su to i pokazali u prethodnim klubovima. Sergej je, recimo, otišao u takmičenje koje možda nije tako kvalitetno, dok je s druge strane liga Turske, gde će igrati Tadić, veoma dobra. U svakom slučaju, kada dođe na red okupljanje reprezentacije, verujem da će biti spremni. Uostalom, sve su to dobro plaćeni profesionalci i većina njih je napravila korak napred što se tiče fudbalskog aspekta. E sad, to što mnogi ovog leta idu u Arabiju možemo da okarakterišemo krilaticom para vrti gde burgija ne može - ističe Filipović.

Nastasić traži klub, pomama za Petrovićem

Osim realizovanih i najavljenih transfera, novi klub traži Matija Nastasić, koji je slobodan igrač nakon rastanka s Majorkom. Sredinu bi još mogli da promene Stefan Mitrović iz Hetafea i njegov imenjak i prezimenjak iz Crvene zvezde. Tu su još Uroš Račić, Nemanja Maksimović i golman Đorđe Petrović, koji se u jednom momentu pominjao kao potencijalno pojačanje velikog Mančester junajteda. Osim Junajteda, interesovanje za čuvara mreže američkog Nju Inglanda pokazao je i Notingem Forest.