Autor: Informer.rs

05.08.2023.

11:11

Foto: Privatna arhiva

Sport

Zlatković utučen posle smrti prijatelja! Bio je sjajan čovek i fudbaler!

Nekadašnji fudbaler brojnih srpskih i inostranih klubova, Nemanja Zlatković, ne može da dođe sebi od šoka zbog gubitka prijatelja.

Zlatković i Crnkić su bili saigrači u Tuzla sitiju, a prijateljstvo su negovali do Nerminovog sudnjeg dana.

- Bili smo odlični drugari, a osim što je bio sjajan igrač bio je i izvanredan momak. Često je dolazio sa mnom u Beograd. Voleo je život, druženje, mnogo mi je teško. Bio je nekoliko dana u bolnici, ali se osećao bolje i pustili su ga. Pozlilo mu je i preminuo je, izgleda da je srce... - rekao je Zlatković za Informer.

Informer

Nastupao je Crnkić za Flint siti Bakse, Jablonec, Slovan iz Bratislave, Znojmo, Sarajevo, Erfurt i Tuzlu. Mnoge je iznenadilo kada je promenio sport i dogovorio saradnju sa Rapid sitijem, članom američkog MLIS-a (Major League Indoor Soccer). Reč je o fudbalu koji se igra na male golove u dvorani, a koji se za razliku od futsala, igra na travnatoj podlozi. Prema podacima koje su objavili američki mediji i klub, Crnkić je saradnjom sa Rapidom postao prvi igrač sa ugovorom u ovoj ligi. Tako se vratio u Sjedinjene Američke Države, gdje je proveo dobar deo detinjstva.

Informer

U Premijer ligi Bosne i Hercegovine upisao je 95 nastupa i zabeležio 20 golova i 12 asistencija.