Autor: Informer.rs

05.08.2023.

18:16

Foto: Starsportphoto

Sport

Majstorija Veljka Birmančevića! Srbin blista u novom klubu! (VIDEO)

Povremeni reprezentativac Srbije ovog leta prešao je iz Tuluza na pozajmicu u Spartu iz Praga, a već na startu svog mandata u tom klubu pokazao je da će biti ogromno pojačanje.

Sparta je trijumfovala protiv Pardubica sa ubedljivih 5:2 (3:0), a ovaj momak rodom iz Šapca postigao je peti pogodak za svoju ekipu. I to na kakav način! Poveo je loptu sa leve strane, ušao u kazneni prostor, a onda poslao bombu u gornji dalji ugao. Lopta se od prečke odbila u mrežu, vrlo efektno.

Evo kako je sve to izgledalo.

Birmančević, inače đak Partizanove omladinske škole, dokazao je zbog čega su ga mnogi smatrali velikim talentom srpskog fudbala. Nekadašnji fudbaler Čukaričkog, još dok je nosio dres tima sa Banovog Brda, bio je na meti Crvene zvezde, ali do dogovora nije došlo, jer navijači crveno-belih ne žele u svom timu igrače koji su igrali za prvi tim crno-belih.

Informer

Birmančević je za Partizan debitovao 2016. godine dok je trener bio Ivan Tomić, ali uprkos tome nikad nije krio da je veliki navijač Zvezde. Osim pomenutih klubova, igrao je i za švedski Malme, odakle je i prešao u Tuluz.