Autor: Informer.rs

06.08.2023.

10:32

Foto: Starsportphoto©

Sport

Težak ispit za Partizan, juri pobedu u Novom Sadu posle dve godine

I jednima i drugima biće to vrlo važan meč, s obzirom da u prvoj rundi nisu ostvarili pobede. Crno-beli su ostali bez pobede u nadoknadi vremena u Bačkoj Topoli protiv ekipe TSC-a (3:3), dok je Vojvodina doživela debakl na "Marakani" i poražena je od šampiona Crvene zvezde sa 5:0.

Informer

Zbog toga će današnji okršaj imati posebnu težinu za oba tima. Partizan, primera radi, u Novom Sadu nije slavio pune dve godine. Trijumf su ostvarili u julu 2021. godine, kada je Bibars Natho postigao dva gola za pobedu crno-belih. Od tada, tim iz Humske još dvaput je gostovao u "srpskoj Atini" i doživeo je poraz i zabeležio remi. Zanimljivo, to su upravo poslednje dve utakmice između ova dva tima, završena rezultatom 2:2 i 2:1 za Novosađane.

Informer

Igor Duljaj, trener crno-belih, veruje da će renovirani tim Partizana uspeti da zabeleži prvi trijumf ove sezone.

Želim da sudije sutra budu u posljednjem planu, da bude dobra atmosfera, da dijele pravdu, što je jako važno i za nas i za protivnika. Svako griješi, griješe i oni, samo da to nije zlonamjerno. Ljudi smo, imamo pravo da griješimo sve dok to ne narušava interes fudbala. Veoma je važna podrška. Nekad je u pitanju pad koncentracije. Imali smo igrača manje u trenucima kad je TSC izjednačio, ali suđenje ne želim da komentarišem, htio bih i da fudbaleri zaborave na to. Drugi će pričati umjesto nas. Sad imamo barijeru oko nas, u vidu navijača i javnosti. Daju nam veliku podršku. Znate kako, jezik nema kosti, ali lomi kosti. Ako je neko slab - gotov je - izjavio je Duljaj pred današnji meč.

Informer

Sa druge strane, trener Vojvodine Radoslav Batak veruje da njegov tim može da savlada Partizan i da prekine niz loših rezultata na startu sezone.

Videćemo koje to pozicije u timu treba da osvežimo, kako bismo bili energetski dobri i kvalitetni protiv Partizana. Imamo na raspolaganju 24 igrača koja su podjednako kvalitetna i koji u svakom trenutku mogu da odrade posao. Računamo i na naše mlade igrače, koji su se protiv Zvezde pokazali veoma dobro. Imamo mnogo razloga da verujemo u pobedu - poručuje trener Vojvodine Radoslav Batak.