Autor: Informer.rs

06.08.2023.

11:06

Foto: printscreen

Sport

Tadić i Džeko regrutuju igrače za Fenerbahče!

Fenerbahčeova  ideja je da "namami" nova pojačanja u glavni grad Turske kako bi igrali zajedno sa Dušanom Tadićem i Edinom Džekom.

Informer

Džeko i Tadić na treningu Fenerbahčea

Tako su reprezentativac Srbije i Bosne i Hercegovine već bili u ulozi sportskih direktora učešćem na sastanku između delegacije Fenerbahčea i Kameruncem  koji trenutno brani boje Liona, Karl Tokom Ekambijem.

Mediji bliski plavo-žutima su istakli da je upravo činjenica da Tadić i Džeko igraju u istom timu, impresionirala i privolela Ekambija da potpiše za prošlogodišnjeg vicešampiona turskog prvenstva.

Presudnu ulogu igra Edin Džeko i u eventualnom dovođenju sjajnog Radeta Krunića iz Milana. Nekadašnji napadač Mančester sitija je, navodno, sve dogovorio sa Krunićem i preostalo je samo da se turski tim i reprezentativac Bosne i Hercegovine slože oko klauzula u ugovoru i preostalih uslova.

Informer

Džeko "završava" Krunića

Fener je angažmanom balkanskog dvojca jasno stavio do znanja da je spreman na osvajanje titule turskog šampionata posle deset godina "suše", a odlučili su da maksimalno iskoriste reklamu koju im Džeko i Tadić donose.