Autor: Informer.rs

06.08.2023.

15:31

Foto: EPA

Sport

Kakva priča! Kriminalac bio 11 godina u bekstvu, pa uhapšen zbog fudbala!

Reč je o čoveku koji je pre nekoliko godina proglašen za jednog od 100 najopasnijih begunaca u Italiji. Skrivao se u Grčkoj, na Krfu, gde je radio kao kuvar i gde je imao lažna dokumenta.

Informer

Možda bi i dan-danas vodio miran život u toj državi, da Napoli krajem maja ove godine nije osvojio titulu šampiona Italije. Kako navode maltene svi relevantni evropski mediji, La Porta nije mogao da odoli i izašao je na balkon da proslavi prvi šampionski trofej nakon 33 godine.

Istražitelji su ga uočili među navijačima na balkonu, a potom su ga uhapsili. Inače, La Porta je u Italiji osuđen na 14 godina zatvora zbog utaje poreza, učestvovanja u kriminalnoj bandi i raznoraznih prevara.

Informer

Policija je izvela akciju hapšenja tako što je blokirala ulicu kojom je često prolazio na skuteru.

"La Portu je izdala njegova ljubav prema fudbalu i Napoliju. Kada su osvojili titulu, nije mogao da odoli, a da ne proslavi trofej", navodi se, između ostalog, u saopštenju policije.

Ovaj čovek bio je član čuvene napuljske bande "Kamora" i trenutno je u zatvoru u Grčkoj, gde čeka odluku suda o izručenju Italiji. Vlasti na Apeninima zahtevaju da bude izručen kako bi odslužio 14 godina zatvorske kazne.

La Porta se, međutim, protivi tome. On je u Grčkoj zasnovao porodicu i ima devetogodišnjeg sina. Pre hapšenja bio je zaposlen u jednom restoranu kao kuvar, navode mediji. Klub iz Napulja, inače, igraće u Ligi šampiona u narednoj sezoni, a biće jedan od favorita za odbranu titule u Italiji.