Autor: Informer.rs

08.08.2023.

17:29

Foto: Printscreen

Sport

Grčki mediji: Hrvatski "konvoj smrti" preko Albanije stigao u Atinu! (FOTO/VIDEO)

Od trenutka kada se dogodila strašna tragedija maltene iz minuta u minut isplivavaju nove informacije, a sada je poznato i kako su navijači Dinama, ozgloglašeni Bed Blu Bojsi, neopaženo stigli u Atinu uprkos zabrani UEFA da prisustvuju gostujući navijači.

Informer

Pristalice Dinama, njih oko 200, nisu išli u organizovanom autobusu, već su svojim privatnim automobilima stigli u prestonicu Grčke Atinu, otkrivaju grčki mediji. Išli su u konvoju, kroz Albaniju, kako bi prevarili policiju u Grčkoj.

Sve vreme su glumili turiste i stigli su u Atinu nakon što su prešli čak 1.400 kilometara. Na jednom delu autoputa su primećeni, ali očigledno da nadležni nisu dobili na vreme ovu informaciju, pa je na ulicama glavnog grada Grčke nastao pravi haos.

Nakon što se dogodilo ubistvo grčkog navijača, kolonu vozila navijača Dinama Grci su nazvali "konvojem smrti". U Atini ih jeste dočekala policija, ali nedovoljno spremna, pa su se hrvatski huligani razbežali u različitim pravcima i počeli da prave nerede i da ruše i lome šta god su stigli. Napadali su ljude u kafićima, a okupili su se kod metroa, gde su krenuli da seju strah po Atini.