Autor: Informer.rs

11.08.2023.

11:43

Foto: Tanjug/AP

Sport

Crno im se piše! Hrvatski huligani danas pred sudom u Atini!

U zatvoru je većina huligana koji su učestvovali u neredima, a danas su prvi članovi navijačke grupe iz Zagreba izvedeni pred sudiju u prestonici Grčke.

Nakon nereda uhapšeno je preko 100 ljudi, a grčka policija je, prema pisanju tamošnjih medija, među njima uspela da privede pet glavnih osumnjičenih za ubistvo. Grčki portal "Newsit" piše kako su kod Hrvata i Albanca u trenutku hapšenja nađeni noževi na sklapanje na kojima je bilo krvi.

Informer

Oni su zbog toga odmah odvojeni od ostatka uhapšenih u blizini AEK-ovog stadiona. Od trojice Grka dvojica su 27-godišnjaci.

Podsetimo, Hrvatima su u Atini pomogli navijači Panatinaikosa koji su, prema policijskim izvorima, odveli navijače Dinama u "Novu Filadelfiju“, kvart u kojem se nalazi stadion AEK-a. Oni su hrvatskim zlotvorima bili vodiči i doveli su ih do mesta sukoba, piše pomenuti portal.

Reč je o 26-godišnjaku i 27-godišnjakinji iz obližnjeg Marusija i 22-godišnjaku iz Nove Smirne. Jedan od njih je ranije uhapšen zbog pridruživanja "zločinačkoj organizaciji sa navijačkim poreklom“.

Takođe,  grčki mediji su objavili identitet huligana Dinama iz Zagreba, ali i onog koji je osumljičen za ubistvo pristalice  AEK-a.  Prema tvrdnjama medija, pozivajući se na policijske izvore, u pitanju je 19-godišnji Domagoj Pezer iz Hrvatske! Grci su objavili njegovu ličnu kartu.