Autor: Informer.rs

13.08.2023.

20:45

Foto: Starsportphoto

Sport

Srpski trener osvojio prve bodove u Ukrajini! Lalatović: Presrećan sam, zaslužili smo pobedu

Klub iz Luganska danas je kao gost savladao Vorsklu sa 2:1 (1:0) u trećem kolu ukrajinske Premijer lige i time upisao prve bodove ove sezone.  

Lalatovićevi izabranici tako su se pomerili sa dna tabele, nakon što su u prethodna dva kola poraženi. Važan trijumf Zorji u današnjem meču doneli su Gereiro u četvrtom minutu i Žordan u 66, dok je strelac za protivnički tim bio Rodrigeš u 66. minutu. 

Bivši prvotimac i trener Crvene zvezde je u razgovoru za Informer rekao da je presrećan što je njegova ekipa osvojila tri boda protiv teškog rivala.

- Zaslužili smo ovu pobedu i srećan sam što smo konačno upisali prva tri boda u prvenstvu. Dobili smo nezgodnu ekipu na njihovom terenu, koju vodi jedan od najboljih domaćih trenera Skripnik i koja je igrala u kvalifikacijama za Ligu konferencija - rekao je Lalatović.

Mladi srpski stručnjak, koji je tokom karijere vodio brojne klubove, još jednom je poručio da ga ne plaši rat u Ukrajini, i to što mu svakodnevno rakete preleću preko glave.

- Znam da se mnogi čude što sam došao u Ukrajinu da radim usred rata, dok nam rakete preleću preko glava. Stižu mi poruke sa raznih strana, ljudi se pitaju zašto se ne vratim u Srbiju da radim, da budem sa svoje troje dece, govore mi da sve ovo nije vredno toga da izgubim glavu. Kao što sam mnogo puta rekao, ne plašim se ničega. Igrači i uprava su prezadovoljni kako radim i to mi je najbitnije - zaključio je Lalatović.