Autor: Informer.rs

14.08.2023.

13:10

Foto: profimedia

Sport

Ludnica! Kejnov dres košta 100 evra, a za dan prodata brutalna cifra!

Najbolji strelac u istoriji Totenhema i Engleske, nakon prave sage i brojnih peripetija stigao je u noći između petka i subote u Nemačku i potpisao za Bajern.

Engleski velikan će dobiti 100 miliona evra odštete fiksno, dok još 10 miliona može da dobije ako se ostvare uslovi za aktivaciju bonusa. Hari Kejn će u nemačkom gigantu zarađivati maksimalno 25 miliona evra godišnje bruto, u šta su uračunati bonusi.

Informer

Kapiten Engleske tako je postao najskuplja kupovina u istoriji Bajerna i Bundes lige. Ako je suditi po "Kejnmaniji" koja trese navijače nemačkog giganta, ekspresno će vratiti dobar deo uloženog. Tamošnji "Bild" je objavio da je pre završetka jučerašnjeg, prvog dana koji je Kejn proveo u celini kao igrač novog kluba, srušio rekord jednog od najvećih klubova u Evropi.

Bajern, naime, nikada nije u jednom danu zaradio toliko na dresu nekog igrača. U fan šopovima i onlajn prodajom je i pre kraja jučerašnjeg dana prodao mnogo više od 10.000 dresova sa imenom i brojem ubojitog golgetera. Kejnovi originalni dresovi koštaju od 75 eura (dečiji) do 138 evra. Ako za srednju, prosečnu cenu uzmemo da ovaj deo opreme košta 100 eura, onda je jasno da je klub iz Minhena samo u nedelju prodao Harijevih dresova za više od 1.000.000 evra.