Autor: Informer.rs

15.08.2023.

19:17

Foto: profimedia

Sport

Navijači AEK-a hteli na utakmicu, odmah reagovala policija

Celu situaciju je pojasnio načelnik zagrebačke policije Marko Rašić.

- Nemamo informacija o pokušaju proboja grčkih navijača, ali u saradnji s carinskom policijom pojačan je nadzor na granicama. Mi smo juče na međunarodnom aerodromu Franjo Tuđman zatekli četiri državljana Velike Britanije koji su imali uredno kupljene karte za zapadnu tribinu. U razgovoru s njima rekli su da su navijači AEK-a pa su nakon toga to demantovali. Međutim, u saradnji s Dinamom njima su karte poništene i oni su stavljeni pod nadzor policije u objektu smeštaja i oni neće biti na utakmici - rekao je Marko Rašić, načelnik zagrebačke policije.

Dva tima se sastaju od 20.00 časova, a ulaz gostujućim navijačima je zabranjen.

Bio je zabranjen i pre nedelju dana, ali to nije smetal hrvatskim huliganima da dođu u Atinu, naprave haos u kom je navijač AEK-a Mihalis Kacuris izgubio život (29).

Podsetimo, još uvek nije pronašen ubica nesretno grčkog navijača, a danas se UEFA oglasila povodom mogućim incidenata na meču Dinama i AEK-a.

- Ako na stadionu bude osoba bez ulaznice, ako bude zapaljena baklja, ako padne jedna petarda ili ako bude bilo kakvog lošeg ponašanja na terenu ili izvan njega, sve će biti zabeleženo i uslediće odgovarajuća kazna - stoji u njihovom saopštenju.