15.08.2023.

23:11

Foto: Tanjug/AP

Sport

Uvek je teško reći zbogom... Emotivan rastanak PSŽ od Nejmara


Nejmar je večeras zvanično napustio PSŽ, pošto karijeru nastavlja u Al Hilalu iz Saudijske Arabije. On je u klub iz Pariza stigao 2017. godine iz Barselone za 222 miliona evra.

- Uvek je teško reći zbogom sjajnom fudbaleru kao što je Nejmar, koji je jedan od najboljih igrača na svetu. Nikada neću da zaboravim dan kada je stigao u PSŽ i šta je doprineo našem klubu i našem projektu u poslednjih šest godina. Imali smo sjajne trenutke, Nejmar će uvek da bude deo naše istorije. Želeo bih da se zahvalim Nejmaru i njegovoj porodici. Želimo Nejmaru sve najbolje u budućnosti u njegovoj sledećoj avanturi - rekao je Al Kelaifi za zvanični sajt kluba.

Nejmar (31) je za PSŽ odigrao 173 meča i postigao je 118 golova. On je zvanično četvrti najbolji strelac u istoriji kluba iz Pariza. Sa francuskim klubom osvojio je osam trofeja.

Al Hilal je večeras objavio da je Nejmar novi fudbaler ovog kluba. U saopštenju nivu navedeni detalji ugovora.

Međutim, britanski mediji tvrde da je Brazilac potpisao dvogodišnji ugovor, a Nejmar bi navodno sa bonusima mogao da zaradi do 400 miliona evra. PSŽ je dobio obeštećenje od 90 miliona evra.