Autor: Informer.rs

16.08.2023.

06:30

Foto: Starsportphoto

Sport

Hvatamo se za glavu! Preti nam totalna katastrofa!

Preti nam totalna katastrofa! Srbija prvi put ima pet mesta u evropskim kvalifikacijama, ali umesto da iskoristi sjajnu šansu, posle pet utakmica se hvatamo za glavu. Skor je pet poraza, uz gol-razliku 3:13. Već smo skliznuli za dve pozicije, sa 11. pali smo na 13. mesto, a preti nam novo srozavanje ukolik naši klubovi hitno ne počnu da pobeđuju. Ako se nešto ne promeni, Srbiji će biti ugrožena i 15. pozicija.  Trenutno imamo 27.175 bodova, a prete nam Ukrajina (25.000), Norveška (24.750), Izrael (24.500) i Danska (24.075). Partizan u četvrtak mora kako zna i ume da pobedi azerbejdžanski Sabah da bi spasio ne samo svoj obraz nego i našeg fudbala. 

Vojvodina je prva izašla na međunarodnu scenu i izgubila od APOEL-a u oba meča 2:1. Na Kipru je bilo 2:1 za domaće, a APOEL je slavio identičnim rezultatom u drugom meču. Ukupno - nula bodova za nacionalni koeficijent Srbije.

Potom je u Evropi zaigrao TSC, koji je u Portugalu izdržao 17 minuta da ne primi gol, dok je u Bačkoj Topoli u četvrtak uveče već za prvih 20 minuta bilo ogromnih 4:0 za Bragu. Portugalci su iskoristili dvomeč za trening, a srpski vicešampion  nije pokazao da mu je mesto u kvalifikacijama za Ligu šampiona. U čuvenom "Kamenolomu" bilo je 3:0 za Portugalce, da bi  u Bačkoj Topoli ekipa usledio totalni potop (4:1). Koeficijent Srbije ponovo je ostao na nuli.

Informer

Partizan je takođe doživeo poraz na gostovanju Sabahu, mladom timu iz Azerbejdžana koji postoji nekoliko godina. Imaju crno-beli posle prvog susreta zaostatak od dva gola (2:0), pa i sa tog meča Srbija ima opet nulu za koeficijent. Ipak, imaju priliku da se iskupe za katastrofu, četvrtak uveče imaju šansu da poprave utisak pred svojim navijačima i donesu Srbiji pozitivan rezultat u Evropi.

Informer

Šampion Srbije Crvena zvezda krajem avgusta biće na žrebu za grupnu fazu za Ligu šampiona, čime je donela trenutno jedine bodove srpskom fudbalu (0,800 bodova).  TSC je siguran učesnik grupne faze Lige Evrope, a uz to i da će Čukarički sigurno imati mesto u grupi Konferencijske lige, bez obzira na to šta uradi u dvomeču protiv Olimpijakosa ili Genka u kvalifikacjiama za Ligu Evrope. Partizan će morati da preskoči Azerbejdžance, a da posle toga uradi isto i protiv Nordšjelanda ili Steaue da bi se domogao grupne faze takmičenja.