Autor: Informer.rs

16.08.2023.

07:15

Foto: EPAIMAGES

Sport

Muuuk! Srbin na rođendan utišao krcat "Velodrom" (VIDEO)

PAO je iz prvog meča imao prednost od 1:0, ali je Pjer Emerik Obamejang sa dva gola u prvom poluvremenu okrenuo dvomeč, a onda u nadoknadi drugog poluvremena uspeo da izbori produžetak.

Grčki vicešampion domogao se plej-ofa za Ligu šampiona pošto je stigao do gola u poslednjem minutu sudijske nadokande i to iz jedanesterca (2:1), a onda u penal seriji, posle traumatičnih produžetaka, stigao do velike pobede. Tačku je pred krcatim "Velodromom"  stavio Filip Mladenović. Bio je nepogrešiv, postavio je konačnih 5:3, i tako ulepšao sebi 32. rođendan.

Informer

Mateo Genduzi bio je tragičar, pošto je skrivio penal, a Fotis Joanidis je hladnokrvno pogodio za produžetak. Tokom dodatnih 30 minuta PAO je čekao šansu iz kontre. Vitinja je potom raspalio atmosferu na stadionu golom u 110. minutu, ali je glavni sudija uz konsultaciju sa VAR sobom poništio pogodak zbog malog ofsajda.

I tokom penala tragičar je bio Genduzi. On je prvi promašio za Marsej, dok je svih pet izvođača Panatinaikosa bili precizni. Poslednji penal za grčki tim izveo je pomenuti Filip Mladenović, koji je na teren ušao u drugom poluvremenu. Panatinaikos predvodi Ivan Jovanović, dok se u startnih 11 našao još jedan Srbin, Filip Đuričić. PAO će se za ulazak u grupnu fazu Lige šampiona boriti sa Bragom, koja je izbacila naš TSC.