Autor: Informer.rs

16.08.2023.

09:20

Foto: printscreen

Sport

Hrvati odlepili! "Maksimir je neonacistički stadion" (VIDEO)

Fudbaleri AEK-a su pobedu protiv Dinama u kvalifikacijama za Ligu šampiona (2:1) posvetili ubijenom navijaču grčkog tima Mihalisu Kacurisu (29). Dinamo je u Zagrebu izgubio golom u 90. minutu, pa je AEK u Atinu odneo lep kapital pred revanš 19. avgusta.  Šampion Hrvatske je poveo golom Marka Bulata u 39. minutu, izjednačio je Zuber u 59, da bi tačku na preokret stavio Galanopoulos u 90. minutu.  

Strelac pobedonosnog gola Konstantinos Galanopulos skinuo je crni flor i podigao pesnicu visoko.  Cakiris je napisao poseban komentar posle utakmice, fokusirajući se na proslavu pogotka Galanopoulosa. 

- Mihalis, jesi li video šta je napravio Galanos? Za tebe, slavio je njima u lice. Napravite zabavu gore na nebu, ti i drugi navijači, jer AEK je pobedio na neonacističkom stadionu. Kostas Galanopoulos je slavio pred njihovim navijačima zbog tebe sa crnom trakom - napisao je grčki novinar.

Gledao sam drugi pogodak i pokušao da zadržim suze. Ali nisam uspeo. Ne mogu da prestanem da razmišljam o tom trenutku. Ništa drugo nije postojalo. U njega je utkana sva naša tuga i bol. Mihalis, "partijaj" gore na nebu i izvini se Bogu za ono što se dogodilo tu dole.

Informer

Grčka policija uhapsila je 105 osoba, od čega više od 90 hrvatskih navijača, zbog nereda u Atini tokom kojih je ubijen 29-godišnji navijač AEK-a Mihalis Kacuris. Poznato je da je 46 hrvatskih navijača smešteno u 16 zatvora širom Grčke, dok će preostali huligani od njih 105 biti premešteni 16. i 17. avgusta. Zna se da je 12 huligana je poslato u zatvor Avlona, dok su ostali raspoređeni u zatvorima u Trikali, Larisi, Volosu, Nigriti, Komotini, Malandrinu, Amfisu, Dokokosu, Haniji, Hiosu, Grevenu, Nafpliju, Kosu i Solunu. Tu nastaje novi problem. Grci su zabrinuti za sigurnost "bed blu bojsa", pošto je u zatvorima mnogo Srba.