Autor: Informer.rs

16.08.2023.

12:29

Foto: Reuters

Sport

Čeferin žestoko udario po Hrvatima: Oni su rak fudbala

Aleksandar Čeferin je održao sastanak sa premijerom Kiriakosom Micotakisom, a glavna tema bilo je navijačko nasilje i neredi koje su izazvali Dinamovi navijači "bed blu bojsi" i navijači AEK-a.

Grčka policija uhapsila je 105 osoba, od čega više od 90 hrvatskih navijača, zbog nereda u Atini tokom kojih je ubijen 29-godišnji navijač AEK-a Mihalis Kacuris. Poznato je da je 46 hrvatskih navijača smešteno u 16 zatvora širom Grčke, dok će preostali huligani od njih 105 biti premešteni 16. i 17. avgusta. 

- Tužni smo i besni zbog strašnih stvari koje su se dogodile, zbog ovog besmislenog nasilja. Besni smo jer neki koriste fudbalske utakmice za nasilje. Kakva osoba morate da budete da biste napali nekog jer nosi dres drugog kluba - rekao je Čeferin o neredima.

Informer

Prvi čovek UEFA se tu nije zaustavio, nego je još žešće udario po Hrvatima i huliganima. 

- Ovo je rak fudbala. Ne zovite ih fudbalskim navijačima. Oni nisu navijači. Oni samo koriste fudbal  za svoje glupe ideje. Dosta je nasilja. Nasilje i huliganizam nisu problem samo Grčke nego, cele Evrope. Moramo da iskorenimo taj rak iz društva - poručio je Čeferin. 

UEFA je objavila rat huliganima.

- Danas smo napravili prvi korak i uradićemo sve što je u našoj moći da se ovako nešto više ne dogodi. Odlučni smo. Stupili smo u kontakt s premijerom, rekli smo da ćemo učiniti sve što možemo, pa i više - zaključio je prvi čovek UEFA.