Autor: Informer.rs

17.08.2023.

09:27

Foto: reuters

Sport

Arapi ne staju! Šokantne vesti iz Italije

Kako piše italijanski list "Korijere delo Sport", Fudbalski savez Saudijske Arabije pregovara sa UEFA, kako bi i njihovi timovi mogli da učestvuju u Ligi šampiona od 2025. godine.

Italijnski mediji prenose da je ideja  čelnika iz Saudijske Arabije da se timovima omogući "vajld kard" učešće, kako bi mogli da imaju pravo nastupa u novom formatu elitnog takmičenja.

Liga šampiona će od 2025. godine imati potpuno drugačiji format, jer će učestvovati 36 timova, što bi otvorilo dodatna mesta, a ideja je da jedno od njih bude izdvojeno za osvajača šampionata Saudijske Arabije.

Informer

Tako bi se saudijski fudbal bi se dodatno afirmisao, a klubovi poput Al Hilala, Al Itihada, Al Nasra i Al Ahlija imali bi priliku da igraju protiv najboljih evropskih klubova. Doveli su brojne evropske zvezde, pa bi bili kadri da se nose sa brojnim ekipama u Ligi šampiona.  Ako do dogovora zaista dođe u eliti bi ponovo možda igrali Kristijano Ronaldo, Nejmar, Karim Benzema...

Informer

Put Bliskog istoka prvi je nogu povukao Kristijano Ronaldo, kada je odmah posle Svetskog prvenstva u Kataru 2022. godine otišao u Al Nasr.  Za Ronaldom, koji će zaraditi pola milijarde evra za dve godine, krenuli su mnogi atraktivni igrači. Na milioni nisu ostali imuni aktuelni osvajač Zlatne lopte Karim Benzema, zatim dosadašnji fudbaler Pariz Sen Žermena Nejmar, Srbin Sergej Milinković Savić, koji je godinama odbijao da ode iz Lacija, iako su ga zvali najveći evropski klubovi, zatim Rijad Marez, Sadio Mane, Kalidu Kulibali i mnogi drugi.