Autor: Informer.rs

17.08.2023.

21:45

Foto: Reuters

Sport

Glatko odbio arapske pare! Golman Juventusa: Ne hvala, dovoljno sam zaradio

Brojne fudbalske zvezde ovog leta odlučile su da za astronomske ugovore pređu u klubove iz Saudijske Arabije, ali među njima nije i čuvar mreže Juventusa.

Iako je se pisalo da su bogati arapski timovi krenuli u trku za Ščensnija, on je u razgovoru za poljsku televiziju jasno poručio da ga odlazak na Bliski istok ne interesuje. 

- Ja u Saudijskoj Arabiji? Dovoljno sam zaradio u životu. Više volim zabavne izazove, a odbrana Juventusovog gola je najbolji mogući izazov - rekao je Ščensni.

Iskusni 33-godišnji golman je otkrio i da ne čita šta se sve piše o njemu, već je usmeren da pomogne "staroj dami" da se vrati na pobednički put.

- Vrlo malo čitam o sebi, pa čak i to ko me je sve tražio. Biću Juventusov igrač dokle god me klub želi. Želja da povratimo Skudeto je sve veća, a to mi je dovoljan motiv. Frustrirani smo što u poslednje vreme nismo osvajali trofeje, jer ovaj klub je navikao da osvaja i kad podigneš jedan pehar odmah ti je potreban drugi. Tako će biti ponovo - istakao je Ščensni, koji sa ekipom iz Juventusa ima ugovor do leta 2025. godine.

Poljak je jedan od retkih igrača koji je odbio basnoslovne ponude Arapa, a među njima je još samo i Lionel Mesi. Argentinac je umesto Saudijske Arabije odlučio da karijeru nastavi u Americi.