Autor: Informer.rs

17.08.2023.

19:54

Foto: Starsportphoto

Sport

Suma potvrdio da se vraća u Superligu, evo koji je broj izabrao!

Najavljeno je krajem prošlog meseca da se Sejduba Suma (32) vraća u Srbiju, a sada je i iskusni as to i potvrdio! Sjajni vezista našao je klub posle 18 meseci, dogovorio je saradnju sa Novim Pazarom, a na svom Instagram profilu otkrio je koji će broj na plavo-belom dresu nositi.

Miljenik "grobara" izabrao je cifru 20, tačnije, isti broj koji je imao na leđima i dok je branio boje crno-belih. On je sa klubom kraj Jošanice potpisao ugovor do kraja sezone i nema sumnje da će biti veliko pojačanje za ekipu Dragana Aničića.

Podsetimo, reprezentativac Gvineje je u letnjem prelaznom roku 2017. godine bio najskuplje pojačanje u istoriji "parnog valjka", koji ga je Slovanu iz Bratislave platio čak 1,65 miliona evra. Imao je uspona u padova u Humskoj, bio i na pozajmici u Makabiju iz Haife, ali mu je "svanulo" kada je na klupu seo Savo Milošević.

Odigrao je Suma za Partizan čak 114 mečeva, dao 27 golova i upisao 24 asistencije, ali je po odlasku sa Topčiderskog brda praktično nestao sa fudbalske mape. Preselio se u oktobru 2021. u Al Kuvajt, međutim, vrlo brzo se posvađao sa trenerom u čelnicima, a potom raskinuo saradnju.

Informer

Suma je miljenik navijača Partizana

Od tada je bio bez angažmana, a izbačen je i iz nacionalnog tima, pošto je tokom Kupa afričkih nacija prošle godine u sobi organizovao žurku sa saigračem Ibrahimom Kanteom i nekoliko nepoznatih devojaka.

Zato će sada odličnom ofanzivcu dolazak u Novi Pazar biti odlična prilika da oživi karijeru.