Autor: Informer.rs

17.08.2023.

23:05

Foto: Reuters

Sport

Srpski reprezentativac napušta Španiju! Babić izabrao Moskvu

Kako prenosi španski radio "Kadena SER", Babić je dogovorio saradnju sa Spartakom iz Moskve i to za godišnju platu od 1.500.000 evra. Takođe, isti izvor navodi da će Almerija dobiti pet miliona evra na ime obeštećenja.

Srpski 27-godišnji defanzivac skinut sa liste registrovanih igrača u španskoj Primeri, što je znak da će u uskoro potpisati za Moskovljane. Almerija je tako napravila odličan posao prodajom Babića, jer ga je 2021. godine dovela iz Crvene zvezde za 1,2 miliona evra, tako da će na igraču zaraditi 3,8 miliona.

Rođeni Banjalučanin iza sebe ima dve odlične sezone u španskom klubu, koji napušta kao kapiten. On je odigrao 75 utakmica i postigao četiri gola.

Babić je prve fudbalske korake napravio u Borcu, a sa 15 godina se priključio omladinskom pogonu Vojvodine, gde je 2014. postao prvotimac. Godinu dana kasnije je odlučio da se otisne u inostranstvo i potpisao je ugovor sa Real Sosijedadom.

Defanzivac je dve sezone proveo igrajući za drugi tim iz San Sebastijana, a potom je bio i na pozajmici u španskom drugoligašu Reusu, nakon čega je došao na "Marakanu".