18.08.2023.

10:47

Foto: Reuters

Sport

UEFA nemoćna: Saudijci osnivaju fudbalsku NBA ligu

Ideja Saudijaca je da širom sveta formiraju recimo četiri konferencije koje bi brojale po 16 do 18 klubova. Zatim bi najbolji na kraju učestvovali u plej-ofu i borili se za bogatu novčanu nagradu. Jasno je da bi najveću ulogu ovde imali atraktivni klubovi iz Evrope, a UEFA ne može da uradi mnogo da ih spreči.

Informer

 

"Arapi imaju dovoljno novca da motivišu klubove da učestvuju i da ih animiraju da igraju to njihovo takmičenje. Bilo bi jako, možda i jače od Lige šampiona, pa nikakve ucene od strane UEFA ne bi imale smisla. Za sada je sve na ideji, a Saudijci će pokušati da u naredne dve godine sprovedu svoju zamisao u delo" navodi "Tutomerkato".

Fudbalski svet već je pšotpuno poludeo, zvezde pre biraju da odu u Al Itihad ili Al Šabab nego u dobar tim iz Premijer lige, Bundeslige ili Serije A. Većinu motiviše novac, a Arapima ga ne fali. Kako bi se što bolje pozicionirali na fudbalskoj mapi, pokušaže da pobednika svoje domaće lige uguraju u Ligu šampiona. Samo oni znaju kako će najjača takmičenja u ovom sportu izgledati u godinama pred nama.