Autor: Informer.rs

18.08.2023.

22:24

Foto: EPA Images

Sport

Skandal potresa Ostrvo! Brazilcu propao transfer u Siti zbog kockanja

Ofanzivni 25-godišnji vezista Vest Hema bio je na pragu da ostvari transfer karijere i pređe u Mančester siti za  85 miliona evra. Ipak, od toga najverovatnije neće biti ništa jer je optužen za klađenje.

Engleski mediji prenose da je Fudbalska asocijacija Engleske pokrenula postupak protiv pomenutog fudbalera, jer je prekršio pravilo o klađenju, odnosno sumnjive su im uplate koje su izvršene u Brazilu, rodnoj zemlji Pakete. Brazilac se navodno sumnjiči za klađenje na broj žutih kartona, a mediji na Ostrvu su to odmah doveli u vezu ove optužbe sa ispadom na meču protiv Bornmuta prošlog vikenda.

Vezista je tada u nadoknadi vremena bespotrebno zaradio žuti karton i to jer je igrao rukom direktno nakon što je golman ispucao loptu. Uostalom, pogledajte spornu situaciju:

Britanski "Dejli mejl" piše da ostaje da se vidi hoće li Paketa biti u nedelju u timu "čekićara" protiv Čelsija u okviru drugog kola Premijer lige. 

Inače, Brazilac je u Siti trebalo da zameni povređenog Kevina De Brujnea, ali je njegov transfer sada stopiran, dok se postupak ne okončanja postupka.