Autor: Informer.rs

19.08.2023.

22:52

Foto: profimedia

Sport

Hrvat presudio Dinamu! Kad su svi pomslili da je kraj, AEK je došao do preokreta

Rezultat prve utakmice je bio 2:1, kada je AEK takođe dao gol u poslednjim sekundama meča, tako da dileme nema, Grci su u plej-ofu Lige šampiona.

Bio je ovo neverovatan meč. Dinamo je vodio 2:0, imao je situaciju pod kontrolom, ipak pred poslednji sudijski zvižduk, nekadašnji igrač zagrebačkog tima je postigao gol za izjedančenje i odveo AEK dalje.

Timovi su bili podjednaki u prvom poluvremenu, a Dinamo je stigao do vođstva u u drugom minutu sudijske nadoknade prvog poluvremena kada je precizan bio Šutalo.

U drugom poluvremenu dominirao je AEK, ali iskoristio je nepažnju protivničku tima Robert Ljubičić i duplirao prednost svog tima.

Do drugom minutua sudijske nadoknade činilo se da DInamo sigurno ide dalje, a onda je usledio pogodak Arauha koji je vodio ovaj meč u produžetke.

Ipak, usledio je novi šok, u sedmom minutu sudijske nadoknade, sudija je nako VAR provere ustanovio da je Ljubičić igrao rukom i dosudio penal za AEK.

Odgovornosti se prihvatio Garsija, ali odlično ga je pročitao Domagoj Livaković, ipak lopte se odbila do Domagoja Vide koji ju je smestio u gol.

Tako je AEK na spektakularan način prošao dalje, a Dinamo je presudio čovek koji je dve sezone nosio dres ovog zagrebačkog kluba.