Autor: Informer.rs

21.08.2023.

20:47

Foto: FK Crvena zvezda

Sport

Srpski reprezentativac na izlaznim vratima! Jović višak u Fiorentini

Klub iz Firence je danas objavio spisak igrača na koje računa za predstojeći dvomeč u plej-ofu za Ligu konfrencija protiv Rapida iz Beča, a na njemu nema reprezentativca Srbije.

Italijanski mediji prenose da je Jović, iako je bio odličan na pripremama, nije uspeo da zadobije poverenje trenera "ljubičastih" Vićenca Italijana, koji je odlučio da ga ne stavi na spisak licenciranih igrača za evropske utakmice. U prilog tome ide i činjenica da je srpski napadač presedeo na klupi meč protiv Đenove (4:1) na startu nove sezone italijanske Serije A. 

Bivši napadač Crvene zvezde i Real Madrida tako će posle samo godinu dana napustiti klub sa "Artemio Frankija" u kojem se nije previše ni naigrao minule sezone. Jović je za Fiorentinu upisao samo 50 nastupa i postigao 13 golova  u svim takmičenjima

Prethodnih nedelja se spekulisalo da je Zvezda zainteresovana za korpulentnog napadača, ali je pitanje da li bi se on vratio na "Marakanu" za manju platu. Takođe, nedavno se pisalo da je Jović ponuđen i Milanu, ali je sa "San Sira" stigao negativan odgovor. 

Srpski as je u leto 2019. godine posle sjajnih partija u Ajntrahtu prešao u Real Madrid za 60 miliona evra, ali se u slavnom španskom klubu nije proslavio. Posle dve sezone na "Santijago Bernabeu" poslat je na pozajmicu u ekipu iz Frankfurta, da bi prošlog leta došao u Fiorentinu, ali ni u "ljubičastima" nije uspeo da izbori minutažu, pa će sada morati da potraži novu sredinu.