Autor: Informer.rs

22.08.2023.

06:54

Foto: Tanjug/AP

Sport

Bomba! Fiorentina precrtala Jovića, on na meti giganta

Terorisao je godinama golmane u Nemačkoj, a pre samo četiri godine nekadašnji centarfor Crvene zvezde potpisao je ugovor sa Real Madridom u transferu teškom 63 miliona evra. Danas je srpski reprezentativac na tržištu transfera.

Nedavno su mediji pisali da bi Jović mogao da se vrati u Crvenu zvezdu. Međutim, nije to realna opcija s obzirom na to da trenutno ima platu od četiri miliona evra godišnje. Međutim, italijanski mediji prenose da bi mogao da ostane u Seriji A i karijeru nastavu u Milanu. Navodno, njegov agent Fali Ramadani već pregovara sa čelnicima "rosonera", ali se ne isključuje ni druga opcija, mada se ne navodi o kom klubu se konkretno radi, mada se ranije pominjao Galatasaraj.

Informer

Srpski napadač je pre samo nekoliko nedelja pričao da s nestrpljenjem očekuje novu sezonu u dresu Fiorentine, mada se i tada spekulisalo da su mu dani odbrojani u Toskani.

- Apsolutno sam posvećen pripremama za narednu sezonu u kojoj želim da iskoristim svoju priliku i nametnem se igrama i ponašanjem kako na terenu, tako i van njega. Želim da pružim doprinos novoj uspešnoj sezoni i da našim navijačima damo razloga za radost i potencijalno ih obradujemo osvajanjem nekog od tri takmičenja u kojima ćemo ponovo učestvovati - samouveren je bio Jović, a onda je nađalost usledio šok.

Informer

"Viola" prvu utakmicu u plej-ofu Lige konferencija igra u Beču u četvrtak, revanš je nedelju dana kasnije na stadionu „Artemio Franki“. Pobednik ovog dvomeča će se kvalifikovati za grupnu fazu takmičenja, u kojem je prošle sezone Fiorentina stigla do finala.

U prethodnoj sezoni je nekadašnji napadač Crvene zvezde, Ajntrahta i Real Madrida na 50 nastupa u svim takmičenjima za Fiorentinu postigao 13 golova, po šest u Seriji A i Ligi konferencija.