Autor: Informer.rs

22.08.2023.

13:38

Foto: Starsportphoto

Sport

Iz Superlige pravo u Englesku! Srbin pojačao Stouk (FOTO)

Fenomenalan posao napravila je lučanska Mladost pošto je svog najboljeg igrača prodala engleskom klubu za 1,4 miliona evra. Srpski fudbaler danas je i zvanično promovisan na Ostrvu, a potpisao je četvorogodišnji ugovor sa članom Čempionšipa.

Jojić je ponikao i afirmisao se u superligašu iz zapadne Srbije. Za prvi tim je upisao 45 nastupa, dao deset golova i imao još 11 asistencija, čime je i skrenuo pažnju na sebe. 

Skauti popularnih "potersa" zapazili su još prošle godine našeg mladog reprezentativca i nisu sada krili zadovoljstvo zbog uspešno obavljenog posla.

- Nikola je veliki talenat, pratili smo njegov razvoj poslednjih 12 meseci. Izuzetno mi je drago što smo uspeli da ga dovedemo, jer je bilo ozbiljnog interesovanja i drugih evropskih klubova. Smatramo da je sada pravo vreme za njegov dolazak, kako bi imao vremena da se adaptira i navikne na novu sredinu. Verujemo da će imati dugu i uspešnu karijeru u Stouku. Razgovarali smo s Jojićem, zna da imamo plan i da svi verujemo u njega - rekao je Riki Martin, tehnički direktor Stouka.

Krilni ofanzivac zadužio je dres sa brojem 21, a na promociji je naglasio da je srećan zbog selidbe na Ostrvo.

- Znam da ću kao mlad igrač ovde imati priliku da se dokažem i da nastavim pravilno da se razvijam. Klub je pokazao da me želi, svideo mi se njihov projekat i program koji su spremili za mene. Što se tiče mojih najjačih aduta na terenu, to su brzina i završnica. Radujem se što ću igrati pred navijačima Stouka, jedva čekam - poručio je Nikola Jojić.