Autor: Informer.rs

23.08.2023.

20:49

Foto: EPAIMAGES

Sport

Problemi u raju - Benzema višak u Saudijskoj Arabiji!

Stigao je Karim Benzema u Saudijsku Arabiju kao jedno od najvećih pojačanja ovog leta. Francuski napadač nakon više od decenije napustio je Real Madrid i zadužio opremu Al Itihada, ali bi njegova epizoda na Bliskom Istoku mogla da se završi i pre nego što je počela. 

Naime, kako prenose tamošnji mediji situacija u Al Itihadu postala je alarmantna. Nazivaju je "totalnom krizom", a sve zbog problema na relaciji Nuno Espirito Santo - Karim Benzema. Navodno, portugalski stručnjak ne računa na francuskog napadača i želi da ga se reši do kraja prelaznog roka. 

Portugalac je nezadovoljan činjenicom da mu je Benzema doveden bez da je on tražio. Francuz se nakon problema sa trenerom požalio posredniku koji ga je odveo u Saudijsku Arabiju i pitanje je kako će se čitava situacija odviti. Ipak, jasno je da se Benzema neće lako odreći ugovora teškog 220.000.000 evra za dve sezone koji bi mogao da naraste za još sto miliona kroz sve bonuse. 

Dodaju Saudijci da je Benzema nedavno tražio kapitensku traku od Espirita Santa, ali da je Portugalac to odbio bez mnogo razmišljanja. Al Itihad je novu sezonu otvorio sa dve pobede, bez primljenog gola, a Francuz je odigrao oba meča. Nije se upisao u strelce, ali je protiv Al Raeda bio jedan od najboljih na terenu i zabeležio asistenciju. 

Podsećamo, Espirito Santo je rešen da iz Al Itihada otera i Žotu koji je pre samo mesec dana plaćen 30.000.000 evra Seltiku.