Autor: Informer.rs

24.08.2023.

22:49

Foto: Starsportphoto©

Sport

Bolna lekcija u Pireju - Olimpijakos razbio nemoćni Čukarički (VIDEO)

Vladao je u taboru Čukaričkog blagi optimizam uoči duela na stadionu "Jorgos Karaiskakis", ali je nakon svega viđenog u Pireju jasno da je Olimpijakos, makar u ovom trenutku, druga dimenzija za Brđane. Grčki crveno-beli igrali su koliko je bilo potrebno, obezbedili ubedljivu pobedu i, utisak je, miran revanš koji je na programu za sedam dana u Leskovcu - 3:1 (3:0). 

Ruku na srce, utisak je da je meč u Pireju došao u pogrešnom momentu za Čukarički. Trećeplasirani tim srpskog šampionata iz prošle sezone promenio je trenera, vezao nekoliko slabih rezultata, a onda otišao na noge skupocenoj četi Dijega Martineza koja je sastavljena da Olimpijakosu ove sezone vrati titulu. 

Ipak, utisak je da reči na konferenciji za medije nisu mnogo pomogle. Ukazivao je Milan Lešnjak, pomoćnik novog trenera Igora Matića, na to da Olimpijakos igra sjajno na početku meča, ali to nije poslužilo Brđanima da spreče crveno-bele da povedu posle samo 150 sekundi u Pireju. 

Vrusai je kađao drugu stativu gde je spreman čekao Masuras, uspeo je Samurović da zaustavi prvi udarac, ali je na loptu naleteo El Kabi i zakucao je u mrežu za delirijum na stadionu "Jorgos Karaiskakis". Nije se dugo čekalo na novu šansu, ponovo El Kabi, ovoga puta je prečka spasila Čukarički. 

Takvu sreću nisu imali u 16. minutu kada je kapiten Kostas Fortunis pobegao svom čuvaru, dobio povratnu loptu na ivici kaznenog prostora i lagano matirao golmana Čukaričkog. Do poluvremena je već bilo 3:0, a sjajnu partiju novim golom krunisao je El Kabi posle asistencije Fortunisa. 

Informer

 

Već na poluvremenu Matić je napravio tri izmene, dalo je to rezultat budući da je Čukarički delovao nešto opasnije i organizovanije kada je na teren ušao kapiten Marko Docić, ali bila je to slaba uteha. Samo pet minuta pošto je počeo nastavak Samurović je ponovo morao da vadi loptu iz svog gola, ipak, zbog igranja rukom Kamare taj pogodak je poništen. 

Pritisak Olimpijakosa nije popuštao ni u nastavku meča, želeli su crveno-beli i četvrti gol kojim bi osigurali mesto u grupnoj fazi Lige Evrope, ali je on izostao. Najveći krivac za to bio je Pep Bijel koji se pošteno ispromašivao u finišu drugog poluvremena. Kazna je stigla u sudijskoj nadoknadi drugog poluvremena kada je Čukarički preko Miladinovića ublažio poraz Brđana u Pireju.  

Bez obzira na to , utisak je da su crveno-beli završili posao u dvomeču protiv srpskog tima, a da će utakmica u Leskovcu za sedam dana biti više revijalnog, nego takmičarskog karaktera. Nažalost, to će skupo koštati srpski fudbal koji je nakon eliminacije Vojvodine, lošeg rezultata TSC-a u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a potom i ubedljivih poraza Čukaričkog i Partizana ostao bez bodova na UEFA rang listi...