Autor: Informer.rs

27.08.2023.

17:02

Foto: Tanjug/AP

Sport

Šampion preživeo gostovanje u Šefildu, Liverpul slavi Nunjeza

Nova sezona tek je počela, odigrana su samo tri kola, a fudbalski sladokusci širom sveta već su se uverili zbog čega je Premijer liga - elita! Bio je Šefild junajted prežaljen pre nego što je počela sezona, nije mnogo drugačije ni danas, ali su četu Pola Hekingbotona minuti delili od velikog iznenađenja. Krvario je Mančester siti na Bramal lejnu, sve je slutilo da nakon tri kola maksimalnog učinka neće biti, a onda je Rodri po ko zna koji put spasio Građane i ekipu Pepa Gvardiole lansirao na čelo tabele - 2:1 (0:0). 

Sat vremena se čekao gol u Šefildu, nije Mančester siti bio ubojit kao što ume. Veliku ulogu u tome imali su i fudbaleri Šefilda koji su se izuzetno organizovano branili, ali i Erling Haland koji je u 37. minutu promašio penal. 

Ipak, Norvežanin se za promašaj iskupio sredinom drugog poluvremena kada je iskoristio asistenciju Džeka Griliša i doneo vođstvo Građanima. Otvorio se Šefild nakon tog momenta, a onda u 85. posle velike greške Kajla Vokera Bogl je poravnao rezultat. 

Informer

 

Morao je Siti da krene na sve ili ništa i uspeo je da dobije sve. Nakon gužve u kaznenom prostoru lopta je stigla do Rodrija, a španski reprezentativac je ponovo izrastao u heroja iako mu primarni zadatak nije davanje golova. Rodri je "zategao" i pocepao mrežu Šefilda za delirijum među navijačima Mančester sitija. Do kraja meča Ahmedhodžić je mogao da donese bod Šefildu, ali se Bosanac nije najbolje snašao u kaznenom prostoru pa su Građani "preživeli" gostovanje na Bramal lejnu.

Zanimljivo je bilo i u derbiju kola, gde je Liverpul na gostovanju savladao Njukasl i to posle preokreta sa 2:1 (0:1). "Redsi" su sve do 81. minuta gubili, ali je u heroja gostiju izrastao rezervista Darvin Nunjez i sa dva gola spasao svoj tim poraza već u uvodnim kolima Premijer lige.

Informer

Darvin Nunjez doneo pobedu Liverpulu

Domaćin je odlično otvorio meč na "Sent Džejms parku" i već u 25. minutu poveo golom Entonija Gordona. Tri minuta kasnije izabranici Jirgena Klopa ostali su i sa igračem manje, jer je direktan crveni karton dobio Virdžil van Dajk.

Ipak, Njukasl nije uspeo da iskoristi brojčanu prednost na terenu, pa su u završnici meča i kažnjeni. Nunjez, koji je u 77. minutu ušao u igru, četiri minuta kasnije je sjajno prošao kroz odbranu Njukasla i poravnao rezultat. Urugvajski napadač se te nije zaustavio već je u trećem minutu nakon asistencije Muhameda Salaha ponovo zatresao mrežu golmana Poupa i doneo trijumf svom timu.